• 40 dag oštrog brašna
• 22 dag maslaca
• 10 dag šećera
• 1 nešpricani limun
• 1 žutanjak
Nadjev:
• 27 dag šećera
• 1 vanilin šećer
• 4 jaja
• 20 dag oraha ili badema
• domaći pekmez
Pomiješajte brašno s maslacem, dodajte šećer, sok i naribanu koricu limuna, žutanjak pa zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji pola sata. Odvojite otprilike 1/3 tijesta pa veći dio razvaljajte i stavite u lim za pečenje. Za to vrijeme pripremite
Nadjev: dobro miješajte žutanjke sa šećerom pa lagano dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka i samljevene orahe ili bademe. Tijesto premažite pekmezom, zatim rasporedite nadjev, a od ostatka tijesta načinite trake koje u obliku rešetke stavite preko kolača. Pecite kolač na 200 stupnjeva petnaest minuta pa smanjite pećnicu na 150 stupnjeva i pecite još 30 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....