KUHAMO S RABARBAROM!

Pita od rabarbare

Pita od rabarbare
Rabarbaru možete koristiti za izradu kolača, preljeva,vineagretta, pita, kolača...

Za koru:

130 g brašna
2 žličice šećera
pola žličice soli
6 žličica maslaca
2 žličice hladne vode

Za nadjev:

1 kg rabarbare
130 g šećera

Za premaz:

1 jaje
1 žličica vode

Brašno, maslac, šećer, sol i vodu zamijesite u podatno tijesto. Formirajte ga u disk, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 2 sata. Nadjev napravite tako da izrežete rabarbaru na manje komade i kuhate ju zajedno sa šećerom oko 40 minuta dok se smjesa ne smanji za pola. Pitu slažite tako da razvaljate 2/3 tijesta na veličinu kalupa za pite i njime obložite kalup. Zatim dodajte nadjev, a ostatak tijesta razvaljajte, izrežite na trake i poredajte po piti u oblik pletene košare. Možete raditi i zanimljive oblike, cvjetiće ili oblike po želji. Premažite ih razmućenim jajem i vodom. Pecite na 180 stupnjeva oko 50 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 21:36