DObra ideja

Pita s povrćem i listovima za savijače koju možete jesti i toplu i hladnu

 Alexeyborodin/Getty Images/istockphoto
Ako vam ponestaje ideje što pripremiti za ručak, a da bi moglo "poslužiti" i za večeru, ovo je recept za vas.

Priprema: 45 minuta • Pečenje: oko 20 minuta • Porcija: 4

Sastojci:

  • 5 listova za savijače
  • 1 luk
  • 100 g šampinjona
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 manja glavica cvjetače
  • 4-5 žlica slatkog vrhnja
  • 1-2 grančice timijana
  • sol i papar
  • svježi peršin
  • maslinovo ulje
  • 2 žlice maslaca
  • sol i papar

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte na listiće nasjeckane šampinjone i protisnuti češnjak pa pirjajte još 10-ak minuta. Ubacite i timijan, sol i papar.

Glavicu cvjetače razlomite i kuhajte je 20-ak minuta dok ne omekša. Kada omekša, dodajte je gljivama, kratko pirjajte pa dodajte slatko vrhnje. Pustite da se stvori umak.

Dno posude za pečenje premažite otopljenim maslacem, na dno stavite tri lista za savijače koje ste premazali maslacem i prilagodite ih posudi za pečenje. Dodajte nadjev, a zatim i ostatak kora za savijače premazanih s maslacem. Rukama ih možete zgužvati ili jednostavno presavinuti.

Pecite na 200 stupnjeva oko 20-ak minuta. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2024 18:00