Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 300 g polubijelog brašna
- 150 g integralnog pirovog ili pšeničnog brašna
- 2 žlice praška za pecivo
- 1 žlica soli
- 150 ml sojinog mlijeka
- 4 žlice sjemenki (bundevinih, sezamovih, suncokretovih, lanenih, konopljinih itd.)
Priprema
1. korak
Pomiješajte odvojeno suhe i tekuće sastojke. Zatim tekuće sastojke umiješajte u suhe pa sve izlijte u nauljeni li papirom za pečenje obloženi kalup. (Nemojte puno miješati. Smjesa bi terbala biti dosta mekana.)
2. korak
Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, 45-55 minuta.
Napomena: Umjesto piva možete koristiti mineralnu vodu. Od ovev smjese možete pripremiti i pivske muffine. Količina je dostatna za kalup od 12 muffina. Njih pecite oko 35 minuta. Na ovaj način možete pripremiti i bezglutenski kruh, samo odaberite bezglutenska brašna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....