Pivski kruh s praškom za pecivo

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 300 g polubijelog brašna
  • 150 g integralnog pirovog ili pšeničnog brašna
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 1 žlica soli
  • 150 ml sojinog mlijeka
  • 4 žlice sjemenki (bundevinih, sezamovih, suncokretovih, lanenih, konopljinih itd.)

Priprema

1. korak

Pomiješajte odvojeno suhe i tekuće sastojke. Zatim tekuće sastojke umiješajte u suhe pa sve izlijte u nauljeni li papirom za pečenje obloženi kalup. (Nemojte puno miješati. Smjesa bi terbala biti dosta mekana.)

2. korak

Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, 45-55 minuta.

Napomena: Umjesto piva možete koristiti mineralnu vodu. Od ovev smjese možete pripremiti i pivske muffine. Količina je dostatna za kalup od 12 muffina. Njih pecite oko 35 minuta. Na ovaj način možete pripremiti i bezglutenski kruh, samo odaberite bezglutenska brašna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 23:35