Pizza s krumpirom, špekom i mozzarellom

 Biljana Gaurina / Hanza Media

Trebat će vam:

1 mozzarella
2 manja krumpira
umak od rajčice
tijesto za pizzu
oko 100 g tanko narezanog špeka
masline
kapare
maslinovo ulje

Zagreb, 250914.
Jela od krumpira.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Priprema:

Zamijesite tijesto za pizzu od 500 g brašna (možete kombinirati oštro i glatko brašno), 5 g suhog kvasca, 1 dl mlijeka, 2-2,5 dl tople vode, sol, malo šećera ili meda, 0,5-1 dl maslinova ulja. Ostavite ga da se diže oko pola sata, a zatim ga opet premijesite i ostavite da se diže još sat vremena. Razvaljajte tijesto pa ga premažite umakom od rajcica, poslažite na ploške narezanu mozzarellu, na tanke ploške narezan krumpir i špek. Pecite na 200-220 stupnjeva dok se sir ne otopi i tijesto ne bude hrskavo pečeno. Izvadite pizzu iz pecnice pa na nju stavite masline i kapare, pokapajte je s malo maslinova ulja te pospite origanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 10:04