DOBRA IDEJA

Pizza s piletinom - kompletan ručak na jednom komadu mnogima omiljenog jela

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Ljuta pizza s piletinom dobar je izbor za jednostavan ručak usred tjedna ili vikendom

Trebat će vam:

300 g glatkog brašna

1 žličica suhog kvasca

1 žličica šećera

1 žličica soli

180 ml tople vode

2 žlice maslinovog ulja

200 g pilećih prsa, narezanih na trakice

2 žlice ljutog umaka po želji

200 g usitnjena oguljena rajčica

150 g naribanog sira (mozzarella ili cheddar)

50 g parmezana

1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan

sol i papar prema ukusu

svježi bosiljak za dekoraciju

malo maslinovog ulja

Priprema:

U zdjeli pomiješajte tolu vodu, kvasac i šećer. Ostavite pet minuta da kvasac zapjeni. Dodajte brašno, sol i maslinovo ulje te umijesite glatko tijesto. Pokrijte tijesto krpom i ostavite da se diže 30 minuta. Pileća prsa začinite solju, paprom i prepržite ih na tavi s malo maslinovog ulja dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Dodajte Buffalo umak i dobro promiješajte. U drugoj tavi ugrijte rajčicu, dodajte češnjak, sol i papar te kuhajte 5 minuta. Tijesto razvucite u oblik pizze i stavite ga na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Premažite tijesto pripremljenim umakom od rajčice. Dodajte komadiće piletine i pospite naribanim sirom i parmezanom. Pecite pizzu u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva oko 12-15 minuta, dok sir ne postane zlatno-smeđi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. siječanj 2025 08:22