Trebat će vam:
300 g glatkog brašna
1 žličica suhog kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
180 ml tople vode
2 žlice maslinovog ulja
200 g pilećih prsa, narezanih na trakice
2 žlice ljutog umaka po želji
200 g usitnjena oguljena rajčica
150 g naribanog sira (mozzarella ili cheddar)
50 g parmezana
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
sol i papar prema ukusu
svježi bosiljak za dekoraciju
malo maslinovog ulja
Priprema:
U zdjeli pomiješajte tolu vodu, kvasac i šećer. Ostavite pet minuta da kvasac zapjeni. Dodajte brašno, sol i maslinovo ulje te umijesite glatko tijesto. Pokrijte tijesto krpom i ostavite da se diže 30 minuta. Pileća prsa začinite solju, paprom i prepržite ih na tavi s malo maslinovog ulja dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Dodajte Buffalo umak i dobro promiješajte. U drugoj tavi ugrijte rajčicu, dodajte češnjak, sol i papar te kuhajte 5 minuta. Tijesto razvucite u oblik pizze i stavite ga na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Premažite tijesto pripremljenim umakom od rajčice. Dodajte komadiće piletine i pospite naribanim sirom i parmezanom. Pecite pizzu u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva oko 12-15 minuta, dok sir ne postane zlatno-smeđi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....