IZ KUĆNE RADINOSTI

Pizza s rajčicom, tunom, mozzarellom i limunom

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Bacite se na pečenje!

RECEPT ZA PIZZA TIJESTO!

300 g odrezak tune
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar
rajčica
limun
mozzarella
rikula
grana padano

Zagreb, 260118. 
Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Minimalno sat vremena prije pečenja tunu izvaditi iz hladnjaka na sobnu temperaturu. Komad tune ne bi smio biti tanji od 2 cm. U tavu staviti maslinovo ulje i dobro ga zagrijati. Tunu posolite i popaprite prije pečenja. Pecite sa svake strane jednu do jednu i pol minutu. Na tijesto za pizzu stavite tri žlice rajčice i ravnomjerno ju rasporedite. Dodajte mozzarellu i pecite na šamotnim pločama. Tunu izrežite na trakice. Kad je pizza gotova, na nju poslažite tunu, dodajte malo češnjaka u maslinovom ulju, rikulu, grana padano i na ploške narezan limun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 16:16