BRZO I SLASNO

Po ovom receptu tempura uvijek uspijeva, napravite hrskavu losos pastrvu

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Chef Matija Bregeš iz zagrebačkog restorana Baltazar otkrio nam je nekoliko recepata za losos pastrvu

Trebat će vam:

700 g losos pastrve
100 g oštrog brašna
0,5 l ulja za prženje

Za umak od jogurta i kopra:

300 g jogurta
20 g kopra
5 g soli
1 g papra
3 g galangala

Za tempuru:

130 g smjese za tempuru
160 ml hladne vode
1 čaša leda
4 g soli

Priprema:

Kopar nasjeckati i sve sastojke za umak pomiješati. U drugoj posudi pomiješati sve sastojke za tempuru. Čisti file losos pastrve bez kože narezati na trakice, začiniti soli i paprom, uvaljati u brašno, zatim u smjesu za tempuru pa u vrelo ulje. Pržiti do zlatnožute boje. Servirati s umakom od jogurta i kopra.

image

Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:59