PRIPREME ZA BADNJAK

PO RECEPTU CHEFA HRVOJA ZIROJEVIĆA: Bakalar u škartocu

 Tom Dubravec / CROPIX

SPECIJAL_JL_Dobra Hrana Trilj, 041216 Kuhari Hrvoje Zirojevic i Braco Sanjin pripremaju tradicionalni dalmatinski blagdanski rucak na imanju Krolo u mjestu Strmen Dolac kod Trilja. Na fotografiji: Hrvoje Zirojevic priprema file od bakalara u skartocu Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Bakalar u škartocu

File svježeg bakalara koji smo prethodno očistili i isfiletirali. Stavite malo krumpira, malo mrkve, malo peršina, poriluka (malo krupnije), malo selena, malo mlade kapulice i stavit ćemo jedan mali pomidor. Ružmarina, soli, papra, malo maslinova ulja te sve to promiješamo. Dublju posudu obložite papirom za pečenje pa ubacite unutra i povežete konopcem. File ribe može biti oslić, komarča, brancin, škarpine...što god vam drago! Možete ubaciti i malo plodova mora koji škamp, kozicu ili školjku. Podlijete s malo bijelog vina te još maslinovog ulja. Pola sata na 180°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 23:17