Chefovi Matija Bogdan i Matija Pavlic otkrili su nam recepte za jela koja će biti više nego dobar dodatak svakom kućnom trash partyju, a danas nam otkrivaju i kako se "izliječiti" dan nakon ludog provoda. Ovo je jelo zahvalno jer se radi u jednoj posudi, a sigurni smo da ćete se nakon što ga pojedete, osjećati kao novi.
Trebat će vam:
500 g mljevene janjetine
2 glavice luka
1 paprika
1 ribana mrkva
čili papričice po želji
3-4 režnja češnjaka
sol i papar
lovor, timijan, ružmarin
1 žlica umaka od soje
100 g passate
1 konzerva crnog graha
1 konzerva kukuruza
mješavina začina (kumin, kajenski papar, dimljena crvena paprika, sjemenke korijandera)
ulje
Priprema:
Na dobro zagrijanom ulju najprije zapecite meso da dobije boju. Potom ga izvadite iz tave i na istu masnoću dodajte luk, sitno sjeckanu papriku, ribanu mrkvu, čili, sitno sjeckani češnjak. Ubacite i lovor, timijan i mješavinu začina pa dodajte umak od soje. Dodajte i passatu i malo vode po potrebi.
Kuhajte dva sata na laganoj vatri i na kraju ubacite konzervu crnog graha i konzervu kukuruza.
Poslužite uz tortilje ili drugi prilog po želji.
Priču o najvećem čakovečkom tulumu s receptima donosimo vam u novom broju magazina Dobra hrana, kao i druge dobre savjete, priče i recepte. Ne propustite!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....