Trebat će vam:
500 g lisnatog tijesta
400 g miješanih šumskih gljiva
glavica luka srebrenca
2 režnja češnjaka
100 g sira grabancijaša
papar
maslac
maslinovo ulje
2 jaja
svježi timijan
Priprema:
Na maslinovu ulju lagano pirjajte na kockice narezan luk, dodajte češnjak i očišćene gljive, pržite samo nekoliko minuta. Maknite s vatre da se malo ohladi. U ohlađeno dodajte sir grabancijaš i sitno nasjeckan timijan. Lisnato tijesto valjkom razvaljajte što tanje, na debljinu kovanice. Čašom ili kalupom iz tijesta izrežite krugove. Možete koristiti bilo koji mini kalup poput onoga za muffine. Kalup namažite maslacem, utisnite tijesto, dodajte nadjev (ne pretjerujte, jer prilikom pečenja lisnato tijesto mora narasti). Razmućenim jajetom premažite rubove te stavite poklopac od lisnatog tijesta. Prstima ili vilicom malo stisnite rubove kako se tijesto ne bi dizalo prilikom pečenja. Pecite 15 do 20 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Pečene košarice odmah izvadite iz kalupa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....