![35799259](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/16/k_35799259_640.jpg)
4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml mlijeka
120 ml suncokretova ulja
200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
korica jednog limuna
300 g jagoda
![Zagreb, 280420.
Editorijal Kolaci od jagoda
Foto: Marko Miscevic / Cropix](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2020/5/13/8/kolaci_jagoda08-280420.jpg)
Odvojite žumanjke od bjelanjaka i sačuvajte ih. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg električnom miješalicom. Stavite sa strane. U drugu posudu stavite žumanjke i šećer i miksajte. Polako dodajte mlijeko, ulje te brašno i prašak za pecivo. Snijeg od bjelanjaka umiješajte špatulom kružnim pokretima. Kalup premažite masnoćom i pospite lagano brašnom da se biskvit ne zalijepi za podlogu. Smjesu ulijte u kalup te rasporedite jagode narezane na jednake dijelove. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta na 180°C.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....