ZA PIRE OD JAGODA:
450 g jagoda
2 vanilin šećera
2 žlice šećera
žličica ekstrakta od vanilije
ZA KREMU OD JOGURTA:
500 ml jogurta
10 g mljevene bijele želatine
50 g šećera
2 vanilin šećera
ZA UKRAŠAVANJE:
100 g voćnih müslija
Jagode dobro operite, očistite od peteljki te narežite na manje dijelove. Stavite u posudu, dodajte obje vrste šećera i ekstrakt od vanilije te stavite na vatru. Kuhajte lagano dok se šećer otopi, a jagode polako omekšaju. Kada se tekućina reducira i stvori se umak od jagoda, maknite s vatre. Vilicom malo usitnite sastojke i pustite da se ohladi. Ohlađeni pire od jagoda stavite do pola čaše ili zdjelice te prelijte kremom od jogurta. Za kremu prvo pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. Jogurt i obje vrste šećera stavite u posudu za miksanje i lagano izmiješate. U smjesu dodajte želatinu, dobro izmiksajte te izlijte na pire od jagoda. Stavite u hladnjak da se jogurt stisne. Ohlađeno ukrasite müslijem i jagodama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....