ZA TIJESTO:
250 g glatkog brašna
125 g omekšalog maslaca
3 žumanjka
100 g šećera
korica jednog limuna
ZA KREMU:
400 ml mlijeka
4 žumanjka
100 g šećera
25 g glatkog brašna
ZA UKRAŠAVANJE:
500 g jagoda
1 vrećica preljeva za tortu s okusom jagode (12 g)
U posudu stavite brašno i na kockice narezan omekšali maslac. Usitnite sastojke prstima dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Dodajte ostale sastojke i umijesite tijesto. Ako se tijesto mrvi, dodajte žlicu do dvije vode. Tijesto zarolajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na minimalno sat vremena. Dok tijesto odmara, skuhajte kremu. U posudu za kuhanje ulijte mlijeko, dodajte žumanjke i šećer te dobro promiješajte pjenjačom. Na kraju dodajte brašno i dobro promiješajte. Stavite na vatru i kuhajte kremu uz neprekidno miješanje. Kada se krema zgusne, kuhajte još 4 do 5 minuta. Maknite s vatre i prekrijte prozirnom folijom da se ne stvara kožica. Tijesto valjkom razvaljajte u oblik kalupa, stavite u kalup, prekrijte papirom za pečenje te stavite suhi grah, rižu ili kuglice za pečenje da se tijesto ne diže. Pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 180°C. Pečeno tijesto ohladite, premažite kremom te posložite na polovice narezane oprane i očišćene jagode. Kolač prelijte preljevom za torte, koji ste pripremili prema uputama na pakiranju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....