KALNIČKA KUHINJA

Pociglanjki, ponakljiči ili popečnjaki prava su kalnička poslastica, imamo i recept

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Pripremaju se nalik štruklima, a pune se sirom, jajima, kukuruznom krupicom i kiselim vrhnjem

Za tijesto će vam trebati:

500 g glatkog brašna
500 g oštrog brašna
2 jaja
sol
malo ulja
malo mlake vode

Za nadjev:

2 kg sira
5 jaja
500 g kukuruzne krupice
0,5 l kiselog vrhnja

Priprema:

Zamijesite tijesto i pustite da odstoji barem pola sata. Tijesto tanko razvaljajte i razvucite te premažite zagrijanom mašću. Nadjev rasporedite ravnomjerno na prethodno razrezane trake od 15 do 20 cm. Zamatajte ih kao za štrukle i razrežite prije pečenja na manje komade. Pociglanjke premažite zagrijanom mašću. Stavite na namašćen lim i pecite na 180°C oko 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 21:17