
250 g brašna od slanutka
800 ml vode
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica papra
1 dl maslinova ulja
1 žličica nasjeckanog ružmarina (opcionalno)

U većoj posudi zamiješajte brašno i vodu te ostavite da odstoji oko 2 sata (što dulje, bit će bogatiji okus), zatim dodajte začine i miješajući polako dodajte maslinovo ulje. Smjesu izradite - imat će strukturu kao gusto tijesto za palačinke. Zagrijte roštilj s poklopcem (ili pećnicu) na 220 stupnjeva te na pleh stavite papir za pečenje i izlijte tijesto (neka bude debljine oko 1 cm), pa stavite peći. Nakon 10 minuta smanjite temperaturu na 200 stupnjeva. Ukupno pecite oko 30 minuta.
Savjet: na sličan način farinatu bismo ispekli ispod poklopca za peku, ali vrijeme pečenja treba produljiti desetak minuta. Oprezno s količinom žara da ne izgori.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....