Inspiraciju za današnji ručak odlučili smo potražiti među najpopularnijim receptima prošlog mjeseca. Malim istraživanjem došli smo do rezultata koji govore kako vam se najviše svidjela malo drugačije pohana piletina, a odmah iza nje i prejednostavna tjestenina gotova u 20 minuta koju obožavaju Nijemci. Prošlog mjeseca među našim receptima tražili ste i one za jela koja bi vam mogla potrajati dva dana. Osim jednostavnih jela, posebno su vas zainteresirali i naši recepti s raštikom, ali i onaj za superpopularna punjena peciva koja su trenutno hit među zagrebačkim gurmanima (i TikTokerima) – maritozzi. Recepte potražite u nastavku.
POHANCI BEZ PUNO DRAME
Uvjerljivo najpopularniji recept prošlog mjeseca bio je onaj za hrskavu pohanu piletinu na malo drugačiji način. Umjesto klasične kombinacije brašna, jaja i krušnih mrvica, ovog puta isprobajte varijantu s jogurtom, koji će omekšati meso, i cornflakesom, koji će ga učiniti hrskavijim. Poslužite uz rizi bizi, krumpiriće, salatu ili u sendviču jer, piletina pripremljena na ovaj način bit će odlična u svakoj varijanti.
ZA NAJVEĆE LJUBITELJE TJESTENINE
Obožavate tjesteninu, a priprema domaće oduzima vam previše vremena? Razmislite o tome da napravite jednostavne špecle za koje će vam trebati tek 20-ak minuta, a dok se kuhaju, baciti se možete i na pripremu umaka. Odlično se slažu uz mesne, ali i kremasti umak od šampinjona.
GRAH ZA DVA DANA
Na listi najčitanijih našao se i naš odabir recepata za jela koja će vam potrajati dva dana. Od pašte fažol do graha s kobasicama, na ovom smo popisu pobrojali jela s grahom kojima se s vremena na vrijeme volimo vratiti. Bez obzira na to volite li više klasiku ili se poigrati novim kombinacijama sastojaka, svakako bacite pogled i inspirirajte se.
RAŠTIKA NA STOLU
Stigli su nam hladniji dani, a time i vrijeme raštike. Iako je ovo dobro znana namirnica u većini domaćinstava u Primorju i Dalmaciji, sada je se može naći na većini tržnica pa u njoj mogu uživati i kontinentalci. Upravo zato, odlučili smo izdvojiti nekoliko recepata u pripremi kojih se možete okušati kada na raštiku naletite na kvartovskoj tržnici. Kombinirajte je s ribom, tjesteninom, sa slanutkom u varivu ili u dobroj, bogatoj maneštri.
NAJMEKŠA PUNJENA PECIVA KOJA SU POSTALA TOTALNI HIT
I na kraju - maritozzi. Iako ih mnogi nazivaju krafnama, u pitanju su zapravo slatka talijanska peciva koja se peku, a ne prže, te zatim bogato pune aromatičnim kremama. Recept za maritozze dobili smo u Noel Bread&Deliju, koji ih trenutno jedini i nudi i za čijim su maritozzima zagrebački gurmani potpuno izgubili glavu. Ako još uvijek niste, sada je pravo vrijeme da isprobate ovu predobru poslasticu, a zatim i okušate u pripremi kod kuće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....