Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 1
Sastojci
- Za paniranje:
- 150 g krušnih mrvica
- 1 jaje
- 100 ml mlijeka
- malo soli
- Za palačinke:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
- 130 g glatkog brašna
- 300 ml mlijeka
- Za nadjev:
- 150 g mladog špinata
- 150 g svježeg kravljeg sira
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 jaje
- 1 žličica soli
Priprema
1. korak
Jaje sa soli i šećerom dobro razmutite pjenjačom. Naizmjence postupno dodajte prosijano brašno i mlijeko dok ne dobijete glatku tekuću smjesu. Dobro zagrijte tavu, dodajte malo ulja i ulijte zaimačom tijesto da prekrije dno tave u tankom sloju. Nakon kratkog pečenja tijesto okrenite lopaticom i još kratko pecite. Prebacite na tanjur.
2. korak
Prema potrebi u tavu dodajte malo ulja, pa nastavite peći palačinke dok ne potrošite cijelu količinu tijesta. Za nadjev kratko blanširajte špinat. Ocijedite ga i dodatno još istisnite vodu. Sitno ga narežite i dobro pomiješajte sa sirom, vrhnjem, jajetom i soli. Nanesite nadjev u tankom sloju na palačinku, presavijte lijevi i desni kraj palačinke pa je savijte u oblik sarmice. Nastavite tako dok ne potrošite svu količinu palačinki i nadjeva.
3. korak
Zatim ih panirajte u krušne mrvice, smjesu razmućenog jajeta i mlijeka i ponovno u krušne mrvice. Pržite ih kratko s obje strane u dubljem ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih na kuhinjski papir kako bi se upila suvišna masnoća. Poslužite samostalno ili uz dodatak svježe rajčice.
Napomena* Ova količina je dovoljna za 12 palačinki (tava promjera 24 cm)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....