Trebat će vam:
400 g sira po želji, može biti topivi kao što je mozzarella, a može i sir poput halloumija
100 g krušnih mrvica
100 g brašna
2-3 jaja
Sol i papar
500 g krumpira
1 vezica mladog luka
1 žličica senfa
3 žlice limunova soka ili jabučnog octa
1 vezica svježeg peršina
Maslinovo ili ulje po želji
Priprema:
Krumpir dobro operite pa ga stavite kuhati. Dok se kuha, sir narežite na manje komade pa ga uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaja te u krušne mrvice. Pržite ga u dubokom ulju. Kada je krumpir gotov, ohladite ga, očistite i nasjeckajte pa prebacite u veću zdjelu. Dodajte sjeckani mladi luk. U posebnoj posudici pomiješajte limunov sok ili jabučni ocat, sol i papar, senf i ulje. Sve dobro sjedinite, dodajte i sjeckani peršin pa prelijte po krumpiru i luku. Pomiješajte i dodatno začinite po potrebi. Poslužite uz pohani sir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....