Brzi recept!

Polpete od kus-kusa s kozjim sirom

 Berislava Picek / Hanza Media
Ručak za posao!

Trebat će vam:

100 g kus-kusa
150 g povrtnog ili mesnog temeljca
60 g tvrdog kozjeg sira
4-5 žlica kečapa malo maslinova ulja za premaz

Zagreb,250816.
Nastasja Petric kuha zdravu hranu za buduce mame i djecu.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Kus-kus prelijte toplim temeljcem, pokrijte i ostavite 5 minuta da upije tekućinu. Zatim u njega umiješajte naribani sir (na sitnoj strani ribeža), dodajte kečap i sve skupa dobro promiješajte te rukama oblikujte polpete. Na lim obložen papirom za pečenje posložite polpete širine 5 cm i debljine 1-2 cm. Premažite ih maslinovim uljem i pecite 35 minuta na 200 °C.

Isprobajte i mini pizze s tikvicama, juhu od rajčice i domaći kečap!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 08:26