Polpete od tikvica krumpira i sira

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 tikvica
  • 100 g tvrdog sira
  • 1 veći krumpir
  • 1 šalica brašna
  • 1 jaje
  • sol, papar
  • 200 ml mlijeka l na vrh noža sode bikarbone (ili praška za pecivo)
  • ulje za prženje l sjeckani peršin

*Možete dodati i malo bučinih sjemenki

Priprema

1. korak
Dobro operite i sitno naribajte tikvicu. Očistite i naribajte krumpir. Od brašna, praška za pecivo, jaja i mlijeka napravite dosta gusto tijesto za palačinke. Naribajte sir. U tijesto umiješajte naribanu tikvicu, krumpir i sir. Posolite, popaprite i još jednom promiješajte.

2. korak
Zagrijte tavicu i nauljite je pa uz pomoć dvije žlice oblikujte polpete i pržite s obje strane dok malo ne porumene. Prije posluživanja polpete posipajte nasjeckanim peršinom.

Savjet: U polpete možete dodati i sira ribanca, pa će imati intenzivniji okus. Volite li ljute začine, uz svježe ribani papar dodajte i mljevenu čili papričicu, a možete ih oplemeniti i s malo bučinih sjemenki. Ako vam koja polpeta ostane za drugi dan stavite je u sendvič.

Svidio vam se ovaj recept?

Pogledajte još:

1. Složenac od tikvica i krumpira

2. Musaka od krumpira i sira

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 22:25