Polpete od totana

 Getty Images/iStockphoto

Sastojci:

2 kg totanja
1 luk
3-4 režnja češnjaka
2 jaja
malo krušnih mrvica
kadulja
timijan
metvica

Priprema:

Muzgavce skuhajte, ali ne do kraja, pustite da se ohlade te ih potom sameljite sa začinima, lukom i češnjakom na najsitnije u stroju za mljevenje mesa.

Dodajte jaja, malo krušnih mrvica, sol i papar. Oblikujte polpete, ispecite ih na grill ili običnoj tavi na malo maslinova ulja i poslužite sa salatom od klica koju ste začinili maslinovim uljem i limunovim sokom.

Kao prilog možete poslužiti i kuhani krumpir u umaku koji napravite od temeljca, vrhnja, soli i ružmarina.

Svidio vam se recept?

Pogledajte još:

1. Polpete od tunjevine

2. Popečci od oslića i kelja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 04:25