Trebat će vam:
500 g mrkve
100 g korijena peršina
100 g korijena celera
500 g juneće potrbušine
2 glavice luka
začini po želji (peršin, celerov list...)
Priprema:
Povrće očistite i narežite na komade srednje veličine. Luk kratko zapecite na tavi ili u pećnici kako bi dobio boju. U veliku zdjelu stavite hladnu vodu, ubacite meso, povrće i prethodno zapečene kolutove luka. Juhu kuhajte na laganoj vatri dva sata i povremeno oberite pjenu. Kad je gotova, izvadite meso i povrće. Dio mrkve možete ostaviti, a ostatak sastojaka servirajte zasebno uz umak od hrena i umak od rajčice. U bistroj juhi s malo mrkve skuhajte knedle.
Za griz knedle:
2 jaja
2 žlice masti
9 žlica griza
na vrh noža praška za pecivo
sol
Priprema:
Najprije umutite jaja, dodajte mast, griz, sol i prašak za pecivo pa dobro pomiješajte kako biste dobili gustu smjesu. Žlicom oblikujte žličnjake i ubacujte u ključalu juhu. Žličnjake možete skuhati i u proključaloj i začinjenoj vodi. Kuhajte 10 minuta.
Dodatno!
Prije posluživanja juhe kuhano meso izvadite i poslužite ga zasebno, najbolje se slaže uz hren te umak od rajčice.