Popečci od batata s gorgonzolom i orasima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g narančastog ili bijelog batata
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 1 jaje
  • sol
  • papar
  • 150 g gorgonzole
  • 1-2 žlice grubo sjeckanih oraha
  • repičino ulje

Priprema

1. korak

Batat ogulite pa ga naribajte, no ne na najsitniju stranu ribeža. U zdjelu s naribanim batatom stavite jaje i kukuruzno brašno te malo soli i papra pa sve dobro promiješajte da se spoji i da dobijete jednoličnu smjesu. Oblikujte popečke pa ih ispecite s obje strane na repičinu ulju (može i maslinovo ili suncokretovo), i to na laganoj vatri.

2. korak

Popečke servirajte s natrganom gorgonzolom koja će se, dok su vrući, malo otopiti na njima i pospite ih grubo sjeckanim orasima. Uz popečke možete poslužiti miješanu proljetnu salatu: pomiješajte zelenu salatu, radič (maslačak), malo mladog luka, rotkvice. Začinite octom po izboru te kombinacijom maslinova i bučina ulja. Sir i/ili orahe možete dodati i u salatu ako ih nećete poslužiti uz popečke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 10:15