Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g narančastog ili bijelog batata
- 150 g kukuruznog brašna
- 1 jaje
- sol
- papar
- 150 g gorgonzole
- 1-2 žlice grubo sjeckanih oraha
- repičino ulje
Priprema
1. korak
Batat ogulite pa ga naribajte, no ne na najsitniju stranu ribeža. U zdjelu s naribanim batatom stavite jaje i kukuruzno brašno te malo soli i papra pa sve dobro promiješajte da se spoji i da dobijete jednoličnu smjesu. Oblikujte popečke pa ih ispecite s obje strane na repičinu ulju (može i maslinovo ili suncokretovo), i to na laganoj vatri.
2. korak
Popečke servirajte s natrganom gorgonzolom koja će se, dok su vrući, malo otopiti na njima i pospite ih grubo sjeckanim orasima. Uz popečke možete poslužiti miješanu proljetnu salatu: pomiješajte zelenu salatu, radič (maslačak), malo mladog luka, rotkvice. Začinite octom po izboru te kombinacijom maslinova i bučina ulja. Sir i/ili orahe možete dodati i u salatu ako ih nećete poslužiti uz popečke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....