Sastojci:
500 g narančastog ili bijelog batata 150 g kukuruznog brašna 1 jaje sol papar 150 g gorgonzole 1-2 žlice grubo sjeckanih oraha repičino ulje |
Priprema:
Batat ogulite pa ga naribajte, no ne na najsitniju stranu ribeža. U zdjelu s naribanim batatom stavite jaje i kukuruzno brašno te malo soli i papra pa sve dobro promiješajte da se spoji i da dobijete jednoličnu smjesu. Oblikujte popečke pa ih ispecite s obje strane na repičinu ulju (može i maslinovo ili suncokretovo), i to na laganoj vatri.
Popečke servirajte s natrganom gorgonzolom koja će se, dok su vrući, malo otopiti na njima i pospite ih grubo sjeckanim orasima. Uz popečke možete poslužiti miješanu proljetnu salatu: pomiješajte zelenu salatu, radič (maslačak), malo mladog luka, rotkvice. Začinite octom po izboru te kombinacijom maslinova i bučina ulja. Sir i/ili orahe možete dodati i u salatu ako ih nećete poslužiti uz popečke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....