Trebat će vam:
1 veliko jaje
40 g grožđica
pola srednje velike muškatne tikve
1 manji žuti luk
2 žlice svježeg peršinova lista
120 g brašna
2 žličice soli
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/2 žličice paprike
1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
prstohvat kajenskog papra
700 ml biljnog ulja
Priprema:
Stavite jaje u veliku zdjelu i umutite vilicom. Sitno nasjeckajte grožđice, ogulite tikvu i uklonite sjemenke, a zatim je naribajte na krupno. Naribajte i luk, usitnite peršin i dodajte sve jajetu pa promiješajte. Dodajte brašno, sol, češnjak u prahu, papriku, papar i kajenski papar. Promiješajte da se sve sjedini. Ostavite da odstoji najmanje pet minuta dok se ulje ne zagrije. Zagrijte biljno ulje u velikoj i dubokoj tavi na srednje jakoj vatri dok ne počne svjetlucati. U međuvremenu postavite rešetku na lim za pečenje. Radeći u serijama od tri do četiri popečka, zagrabite tijesto te ubacite u ulje, nježno ravnajući smjesu vilicom da dobijete ujednačene komade. Pržite ih dok ne porumene i ne postanu hrskavi, dvije do četiri minute po svakoj strani. Prebacite na rešetku i pospite sitnom soli. Poslužite s umakom od jogurta ili drugim prilogom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....