Trebat će vam:
1 kg krumpira
3 žlice brašna
1 vezica mladog luka
Sol i papar
2 šake svježeg bosiljka
2 žlice parmezana ili drugog ribanog tvrdog sira
2 žlice badema ili lješnjaka ili drugih orašastih plodova
1 režanj češnjaka
Sok pola limuna
Maslinovo ulje
Grčki jogurt za posluživanje
Priprema:
Krumpir ogulite i naribajte. Ocijedite ga, začinite soli i paprom, dodajte sjeckani mladi luk i brašno. Dobro sve pomiješajte i pecite na ulju ili rasporedite po papiru za pečenje i ispecite u pećnici. Dok se popečci peku, u blender ubacite bosiljak, orašaste plodove, sir i češnjak. Dodajte maslinovo ulje i malo limunova soka pa blendajte dok ne dobijete pesto. Poslužite popečke s grčkim jogurtom i pestom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....