ŠTO KUHATI?

Popečci od krumpira dobra su ideja za brzi ručak, poslužite ih s jogurtom i pestom

 Mustipan/
Napravite veće količine popečaka pa ih poslužite uz različite umake, dobra ideja bit će i dip na bazi rajčice

Trebat će vam:

1 kg krumpira

3 žlice brašna

1 vezica mladog luka

Sol i papar

2 šake svježeg bosiljka

2 žlice parmezana ili drugog ribanog tvrdog sira

2 žlice badema ili lješnjaka ili drugih orašastih plodova

1 režanj češnjaka

Sok pola limuna

Maslinovo ulje

Grčki jogurt za posluživanje

Priprema:

Krumpir ogulite i naribajte. Ocijedite ga, začinite soli i paprom, dodajte sjeckani mladi luk i brašno. Dobro sve pomiješajte i pecite na ulju ili rasporedite po papiru za pečenje i ispecite u pećnici. Dok se popečci peku, u blender ubacite bosiljak, orašaste plodove, sir i češnjak. Dodajte maslinovo ulje i malo limunova soka pa blendajte dok ne dobijete pesto. Poslužite popečke s grčkim jogurtom i pestom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 08:43