Trebat će vam:
1 poriluk
2 šake špinata
Pola glavice brokule
1 krumpir
100 g graška
2 žlice kiselog vrhnja
Temeljac ili voda
Sol, papar
Maslinovo ulje
Priprema:
Najprije na sitno nasjeckajte poriluk i krumpir, špinat operite, a brokulu razlomite na cvjetove. U posudi zagrijte žlicu maslinovog ulja pa mu dodajte poriluk. Pirjajte dok ne poprimi boju, a zatim dodajte krumpir i brokulu. Pirjajte još kratko pa dodajte temeljac ili vodu. Začinite soli i paprom i kuhajte dok povrće ne omekša. Pred kraj dodajte špinat i pustite da uvene pa maknite juhu s vatre. Dodajte dvije žlice kiselog vrhnja i prebacite u blender ili sjedinite pomoću štapnog miksera. Poslužite toplo.
RUČAK NA ŽLICU
Poriluk, špinat i brokula: Danas kuhamo krem juhu od zelenog sezonskog povrća
Juhu možete poslužiti uz kockice kruha koje ste zapekli na malo maslinovog ulja
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....