TKO PJEVA ZLO NE MISLI

PORTUGALSKA KUHINJA: Juha od leće

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA
Dečki iz glazbenog sastava Tango Appassionato uhvatili se u koštac s portugalskom kuhinjom!
250 g leće
manji luk
100 g špeka
1 grincajg
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica koncentrata rajčice
sol, papar

Zagreb, 250418.
Vlaska 63, Kod Kriza.
Muzicari iz grupe Tango Appasionato pripremali su jela na grilu, Tvrtko Stipic, Tihomir Novak, Josip Novosel, Antonio Vrbicki.
Na fotografiji: Slanutak.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Leću namočimo dan prije, properemo i bacimo vodu. Luk, špek i povrće nasjeckamo na manje kockice te stavimo dinstati na maslinovu ulju. Nakon što povrće omekša dodamo leću, sol, papar po želji te podlijemo vodom i kuhamo na srednjoj vatri oko 45 minuta. Potom dodamo 1 žlicu koncentrata rajčice, malo prokuhamo i uskladimo okuse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:25