TKO PJEVA ZLO NE MISLI

PORTUGALSKA KUHINJA: Srdele odležale u krupnoj soli

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA
Dečki iz glazbenog sastava Tango Appassionato uhvatili se u koštac s portugalskom kuhinjom!
500 g svježih srdela
250 g krupne soli
50 g sitne soli
150 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
3 režnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog lista svježeg peršina
1 žlica crne kvasine
300 g krumpira
1 žlica maslaca

Zagreb, 250418.
Vlaska 63, Kod Kriza.
Muzicari iz grupe Tango Appasionato pripremali su jela na grilu, Tvrtko Stipic, Tihomir Novak, Josip Novosel, Antonio Vrbicki.
Na fotografiji: Srdele.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Svježe srdele isperemo u slanoj vodi (sitna morska sol), ocijedimo (ne čistimo ih) te stavimo u posudu i umiješamo krupnu morsku sol tako da sve srdele budu prekrivene. Ostavimo ih najmanje 2 sata kako bi sol djelovala na ribu. Potom ih isperemo, obrišemo, stavimo peći na roštilj i s vremena na vrijeme premazujemo maslinovim uljem. U međuvremenu ogulimo krumpir i narežimo ga na krupnije komade i skuhamo malo tvrđe. Procijedimo, dodamo na sitno sjeckani češnjak, peršinov list, podlijemo maslinovim uljem te dodamo maslac i žlicu kvasine. Sve dobro zavrtimo i izmiješamo. Krumpir možemo i izdrobiti te poslužiti sa srdelama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 05:09