
500 g svježih srdela 250 g krupne soli 50 g sitne soli 150 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja 3 režnja češnjaka 1 žlica nasjeckanog lista svježeg peršina 1 žlica crne kvasine 300 g krumpira 1 žlica maslaca |

Svježe srdele isperemo u slanoj vodi (sitna morska sol), ocijedimo (ne čistimo ih) te stavimo u posudu i umiješamo krupnu morsku sol tako da sve srdele budu prekrivene. Ostavimo ih najmanje 2 sata kako bi sol djelovala na ribu. Potom ih isperemo, obrišemo, stavimo peći na roštilj i s vremena na vrijeme premazujemo maslinovim uljem. U međuvremenu ogulimo krumpir i narežimo ga na krupnije komade i skuhamo malo tvrđe. Procijedimo, dodamo na sitno sjeckani češnjak, peršinov list, podlijemo maslinovim uljem te dodamo maslac i žlicu kvasine. Sve dobro zavrtimo i izmiješamo. Krumpir možemo i izdrobiti te poslužiti sa srdelama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....