Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 2-3
Trebat će vam:
200 g toskanskog kelja
2 režnja češnjaka
400 g tjestenine rigatoni
1 čili papričica
100 g krušnih mrvica
1 žlica sušenog origana
35 g indijskih oraščića
maslinovo ulje
Priprema:
Tostirajte indijske oraščiće u pećnici na 160 °C dok ne porumene, pustite ih da se ohlade pa ih usitnite.
U dubokoj tavi zakuhajte dobro posoljenu vodu.
Toskanski kelj operite i odvojite listove, ogulite češnjak i oboje dodajte u tavu. Kuhajte oko pet minuta, zatim izvadite, a vodu zadržite.
Stavite kelj i češnjak u blender i miksajte dok se ne sjedine, ali pripazite da smjesa ostane malo grublja.
Kuhajte rigatone u tavi u vodi od kuhanja kelja dok ne budu al dente.
Dok se tjestenina kuha, stavite veliku tavu na srednje nisku vatru i dodajte 100 ml maslinova ulja. Čili sitno nasjeckajte i dodajte u tavu, lagano pecite minutu pa ugasite vatru.
U manju tavu dodajte malo maslinova ulja i pržite krušne mrvice dok ne postanu hrskave i zlatne. Neposredno prije nego što budu gotove, dodajte origano pa ostavite sa strane.
Ocijedite tjesteninu i dodajte u tavu s uljem i čilijem. Dodajte izmiješani kelj i malo vode od tjestenine i dobro promiješajte da se umak emulgira. Stavite na tanjur i pospite krušnim mrvicama i usitnjenim indijskim oraščićima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....