Recepti s potpisom

Potpuno drugačije salate od krastavaca, kvinoje i lubenice, a ne koštaju cijelo bogatstvo

Temperature uopće nisu pogodne da vrijeme provodimo u kuhinji uz štednjak, stoga vam donosimo dobre ideje za jela koja će vas spasiti od ljetne žege

Nakon što je s nama podijelila dobre ideje za malo drugačiji način pripreme lubenice i tikvica, chefica Ivana Bekavac otkriva nam još dva recepta za ljetne salate na koje nećete potrošiti ni puno novca, a ni puno vremena.

Naime, za ljetno izdanje magazina Dobra hrana okupili smo prijatelje na terasi poznate chefice, koja je zasukala rukave i za snimanje spremila cijeli niz pravih ljetnih jela za dijeljenje. Sva od reda mogu biti odlično predjelo, lagana večera ili fini zalogaj uz čašu vina! Kako nam je objasnila, upravo ovakva jela sprema u sklopu cateringa Prep sa svojom poslovnom partnericom Dinom Habulin i kolegom Marinom Petranovićem.

image
Neja Markičević/Cropix

SALATA OD KVINOJE

Trebat će vam:

100 g kvinoje
200 ml vode
½ žličice soli
2 rajčice
1 nektarina
1 vezica peršina

Za dresing:

1 limun
30 ml maslinova ulja
1 žlica meda

Priprema:

Kvinoju isperite te dodajte u lonac kipuće vode. Kuhajte 10 minuta, a potom pustite da odstoji u situ najmanje 15 minuta kako bi ispustila višak vode. Sitno nasjeckajte peršin.

Na sitne kockice narežite rajčicu i nektarinu. Izmiksajte dresing te pomiješajte kvinoju, dresing, peršin, rajčicu i nektarinu.

image
Neja Markičević/Cropix

EXPRESS KRASTAVAC SALATA

Trebat će vam:

2 krastavca
3 prstohvata soli

Za dresing:

50 ml jabučnog octa
30 ml maslinova ulja
4 sušene marelice
50 ml vode
1 prstohvat soli
½ žličice kajenskog papra

Priprema:

Krastavac dobro operite te ga narežite na tanke ploške. Dobro ga nasolite pa pustite da odstoji 15-ak minuta. Višak vode ocijedite. U blenderu ili štapnim mikserom izblendajte sve sastojke za dresing. Prelijte krastavce dresingom i poslužite hladno.

image
Neja Markičević/Cropix

Konačno, tu je recept i za salatu od lubenice. Isprobajte!

SALATA OD LUBENICE

Ovu i druge priče, korisne preporuke i recepte za prava ljetna jela potražite u najnovijem izdanju magazina Dobra hrana, na kioscima od 27. lipnja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. kolovoz 2024 09:26