100 g sushi riže
100 g svježe tune
150 g mladog špinata
1 žlica rižinog octa
2 žlice sojinog umaka
1 žličica šećera
50 g oštrog brašna
50 g krušnih mrvica
2 jaja
sol i papar po potrebi
Rižu treba prvo isprati od škroba u hladnoj vodi - ispirite dok voda ne postane prozirna. Ostavite je u cjedilu oko pola sata, da se dobro ocijedi. Ocijeđenu rižu stavite u lonac i prelijte hladnom vodom, tako da voda bude 2,5 cm iznad riže. Zakuhajte rižu, poklopite i kuhajte na jakoj vatri dvije minute, zatim smanjite vatru i na jako laganoj vatri kuhajte dodatnih 15-ak minuta. Maknite s vatre i ostavite poklopljeno da se hladi. U rižin ocat dodajte sol i šećer, zagrijte i rastopite sastojke pa ohladite. U rižu pažljivo, kap po kap, dodajte ocat uz nježno razgrtanje. Stavite je u hladnjak. Špinat kratko blanširajte, ohladite, ocijedite i sitno narežite. Tunu narežite na kockice 1,5x1,5 cm pa prelijte soja umakom da se kratko marinira. U ohlađenu rižu dodajte nasjeckani špinat pa njime ravnomjerno obložite svaku kockicu tune. Ponavljajte postupak dok se ne potroše svi sastojci. Pripremite brašno, jaja i mrvice. Pažljivo panirajte arancine i pržite ih u dubokoj masnoći zagrijanoj na 180°C dok ne porumene. Savjet: arancine možete raditi od raznih jela od riže (ili onoga što vam je ostalo) - mi smo ih radili od đuveča, rizi bizija i rižota od patke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....