Trebat će vam:
1 kg piletine
1 luk
3 mrkve
1 komad korijena celera
2 korijena peršina
1 manji komad cvjetače
1 jaje
5 žlica griza
2 žlice ulja
Priprema:
U veću zdjelu najprije ubacite povrće i lagano ga zapecite kako bi pustilo arome. Dodajte meso pa podlijte vodom i kuhajte dva sata na laganoj vatri. Juhu procijedite i u nju vratite mrkvu pa je vratite na štednjak. Zagrijte do vrenja, a za to vrijeme od jaja, griza, ulja i soli napravite smjesu za noklice. Ubacujte noklice u vrelu juhu i kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Juhu dodatno začinite soli i paprom pa poslužite uz kuhanu piletinu.
NEDJELJNI RUČAK
Povratak osnovama: Nedjeljna pileća juha s povrćem i okruglicama od griza
Klasik s nedjeljnoj stola svakako je bistra pileća juha, dodati joj možete okruglice od griza, a dobra ideja bit će i one od jetrica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....