PROVJERENI RECEPTI

POVRĆE KOJE JE PUNO VIŠE OD ZIMNICE: Cikla pečena u soli

Prilikom guljenja kuhane ili pečene cikle nemojte zaboraviti na rukavice kako biste sačuvali ruke od soka intenzivne boje

Trebat će vam:

sol
grančice timijana
8 srednje velikih sirovih cikli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. U lim za pečenje dimenzija 33 x 23 x 5 cm sipajte sol tako da dobijete sloj visine oko 1,5 cm. Rasporedite po soli grančice timijana. Cikle operite i iščetkajte u hladnoj vodi. Dok su još mokre, uvaljajte ih u sol tako da budu u potpunosti obložene pa ih ravnomjerno rasporedite po limu i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite cikle sve dok ne omekšaju, oko sat vremena. Cikla je gotova kada je s lakoćom možete rezati običnim nožem. Izvadite ciklu iz pećnice, maknite aluminijsku foliju i pustite da se ohladi. Kad su dovoljno hladne da ih možete primiti u ruku, ogulite ih tako što ćete svaku ciklu protrljati rukama da se kora odvoji. Ovako pripremljenu ciklu usitnite i koristite kao sastojak salata, povrtnih tortilja, tartova i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 20:08