Trebat će vam:
1 luk
3 mrkve
Pola glavice cvjetače
2 krumpira
1 konzerva graha ili slanutka
100 g graška
1 šaka peršina
1 žlica mljevene crvene slatke paprike
Prstohvat čilija u prahu, ili pola papričice
Sol, papar
Priprema:
Na dobro zagrijanom ulju najprije zažutite luk. Dodajte sjeckanu mrkvu i krumpir, pirjajte 5 minuta pa dodajte i cvjetaču. Dodajte 500 ml temeljca i kuhajte oko 20 minuta. Začinite crvenom paprikom, čilijem, soli i paprom. Pred sam kraj dodajte grah ili slanutak i grašak. Kuhajte još 5 do 10 minuta, ili dok grašak ne omekša.
GRIJE I VESELI
Povrtno varivo s mrkvom, cvjetačom, krumpirom i graškom grije izvana i iznutra
Ovo brzo povrtno varivo gotovo je u manje od sat vremena, a najbolje se slaže uz krišku još toplog kruha
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?