![Vegetarian mushrooms chickpea stew in a iron pan and rustic grilled bread on a gray background, top view. Healthy vegetarian food concept. Vegetarian chili](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2021/11/29/k_22891043_640.jpg)
Trebat će vam:
1 luk
2 režnja češnjaka
1 konzerva slanutka
300 g špinata
50 g slanine
2 žlice pelata
1 mrkva
1 manji komad celera
2 žličice slatke paprike
Čili u prahu po želji
Sol, papar
Priprema:
Na čistoj tavi najprije zapržite sitno sjeckanu slaninu. Po potrebi dodajte malo ulja ili sitno sjeckani luk pirjajte na masnoći od slanine. Kada se zažuti, dodajte češnjak, a zatim i mrkvu. Pirjajte oko tri minute pa dodajte temeljac ili vodu toliko da pokrije sve sastojke. Začinite crvenom paprikom, čilijem, soli i paprom, dodajte i dvije žlice pelata. Kuhajte dok mrkva ne omekša i po potrebi dodajte još tekućine. Pet minuta prije kraja dodajte slanutak, sve dobro promiješajte, a zadnje dvije minute obacite i očišćeni špinat. Kuhajte dok špinat ne povene i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....