To trebate probati

Poznata chefica otkrila nam je kako pripremiti neobičnu, ali baš ukusnu salatu od lubenice

Dobro ohladite lubenicu pa je narežite na komadiće - ono što ne pojedete odmah, ubacite u salatu za društvo

Za ljetno izdanje magazina Dobra hrana okupili smo prijatelje na terasi naše popularne chefice Ivane Bekavac, koja je odlučila za naše snimanje spremiti cijeli niz ukusnih ljetnih jela stvorenih za dijeljenje. Jedno od njih bila je izvrsna salata s komadima zrele i sočne lubenice, koji je kombinirala s paprikom i fetom. Kako nam je objasnila, upravo ovakva jela sprema u sklopu cateringa Prep zajedno sa svojom poslovnom partnericom Dinom Habulin i kolegom Marinom Petranovićem.

image
Neja Markičević/Cropix

Recept u nastavku idealan je za ljetne vrućine jer ne iziskuje da provodite puno vremena u kuhinji, a jednom kad razrežete cijelu lubenicu na komadiće, pospremite je u posudu s poklopcem i držite u hladnjaku pa po potrebi ubacujte u klasične ili pak voćne salate.

image
Neja Markičević/Cropix

SALATA OD LUBENICE

Trebat će vam:

250 g lubenice
100 g feta sira
1 crvena paprika
2 žlice suncokretovih sjemenki

Za dresing:
50 ml jabučnog octa
30 ml maslinova ulja
1 žlica meda
1 žličica sušenog origana

Priprema:

Lubenicu i papriku narežite na kockice od oko 1 cm. Sve sastojke za dresing pomiješajte. Suncokretove sjemenke kratko tostirajte u tavi. Prelijte paprike i lubenicu dresingom, namrvite fetu po vrhu te sve posipajte suncokretovim sjemenkama.

image
Neja Markičević/Cropix

image
Fotografija: Berislava Picek/Cropix; Dizajn naslovnice: Vesna Veselić

Ovu i druge zabavne priče, korisne preporuke i recepte za prava ljetna jela potražite u najnovijem izdanju magazina Dobra hrana, na kioscima od 27. lipnja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. srpanj 2024 09:03