LJETNI HIT

Poznata glazbenica ovaj desert jela je na pozornici Coachelle pa zaludila svijet, imamo recept

 Biljana Blivajs/Cropix
Mango sticky rice svijetu je postao još poznatiji kada je tajlandska reperica Milli na pozornicu Coachelle donijela svoju zdjelicu

Za mango sticky rice (za jednu osobu) trebat će vam:

1 šalica ljepljive riže (oko 200 g)

1 šalica kokosova mlijeka (oko 240 ml)

2-3 žlice šećera

¼ žličice soli

1-2 litre vode za kuhanje

jako zreli mango

Za umak:

¼ šalice kokosova mlijeka

prstohvat soli

¼ žličica gustina ili tapioke

Priprema:

Rižu najprije dobro isperite - voda u kojoj je ispirete mora biti potpuno čista. Prelijte je čistom vodom i pustite da stoji četiri sata ili više, pa i cijelu noć. Zatim u novu posudu dodajte vodu i pustite da zavrije. Rižu stavite u posudu za kuhanje na pari, nju stavite iznad vrele vode i kuhajte 20-30 minuta. Dok se riža kuha, napravite sirup od kokosa koji ćete dodati riži. Kokosovo mlijeko pomiješajte sa šećerom i malo soli i sve zajedno zagrijte. Pustite da se šećer otopi i svi sastojci povežu pa maknite s vatre. Za umak od kokosova mlijeka u posebnoj posudi pomiješajte kokosovo mlijeko, sol i gustin ili tapioka brašno i dobro ih zagrijte. Kuhajte dok umak ne postane gust i maknite s vatre. Kada je riža gotovo kuhana (80-90%), premjestite je u zdjelu i dodajte kokosov sirup. Dobro pomiješajte i poklopite. Pustite da stoji 10-ak minuta kako bi upila sav sirup. Nakon deset minuta maknite poklopac i još jednom promiješajte. Desert poslužite tako da mango nasjeckate na kockice ili prutiće i poslužite uz rižu, a sve prelijete umakom od kokosova mlijeka.

image
Biljana Blivajs/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 14:28