ZA PRSTE POLIZATI

Poznati chef otkrio nam je kako pripremiti poširanu krušku s podatnom kremom od jogurta

 Ustupljena fotografija
Cilj pilot-projekta "Razvoj gastronomije Gorskog kotara" je predstavljanje tradicinonalnih namirnica na kvalitetniji način

Sastojci za 4 osobe:

4 kruške viljamovke, ne prezrele i slične veličine
150 g goranskog livadnog meda
0,6 l vode
0,6 l bijelog vina
10 g soli
začini: zvjezdasti anis, mahuna vanilije, štapić cimeta, klinčić Kruške prepoloviti, izvaditi sjemenke, oguliti.

Poširati ili kuhati na laganoj vatri u mješavini vode, vina, meda i začina oko 15 minuta. Čačkalicom probati tvrdoću krušaka - ne smiju biti premekane! Izvaditi sa strane, umak pustiti da reducira na 2/3. Umak procijediti i kruške vratiti da se sve zajedno ohladi.

Za crumble od lješnjaka:

50 g mljevenih prženih lješnjaka
50 g glatkog brašna
50 g šećera
50 g maslaca

Sve zajedno izmiješati i staviti peći papir za pečenje 30 minuta na 180 ºC, uz povremeno miješanje.

Za kremu od jogurta:

100 g punomasnog jogurta
100 g mascarponea
0,5 dl sirupa od vrhova jele

Mikserom istući jogurt uz postupno dodavanje mascarponea i na kraju umiješati sirup

Posluživanje: U tanjur uliti 2 žlice sirupa, ohlađenu krušku položiti na sirup, posuti crumbleom i preliti kremom od jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 09:28