Trebat će vam:
1 luk
2 žlice biljnog ulja
450 g tjestenine
1 glavica Averto ili Palla rossa radiča (okrugla glavica)
4 pečenice
7-8 komada sušenih rajčica iz ulja
sol i papar
sir za posipanje
svježi začini po želji
Priprema:
Glavicu radiča razrežite na polovice, izrežite tvrđe središte svake polovice pa oštrim nožem narežite glavicu na trakice. U loncu zagrijte vodu koju ste posolili i kada počne ključati ubacite tjesteninu. Kuhajte prema uputama na njihovu pakiranju. Kada je kuhana, odvojite šalicu vode od kuhanja, a ostatak ocijedite. U dubljoj tavi zagrijte ulje, ubacite usitnjeni luk i kratko pa popržite. Ubacite pečenice i pustite da se s jedne strane malo zapeku, zatim ih okrenite i nastavite peći. Postupno ih drobite drvenom kuhačom sve dok ne dobijete sitne komadiće. Dodajte radič narezan na trakice i dobro promiješajte pa podlijte s malo vode od tjestenine. Pustite da se peče pokriveno dok radič ne povene i kobasica ne bude gotova. Ubacite usitnjene sušene rajčice. Ubacite kuhanu tjesteninu, još malo vode od kuhanja i dobro izmiješajte. Posolite i popaprite. Poslužite posipano sirom i usitnjenim svježim začinima poput peršina ili bosiljka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....