Trebat će vam:
6-8 listova tankih kora s jajima
1 žlica maslaca
4 jaja
2 dl kiselog vrhnja
300 g svježeg sira
100 g parmezana
malo maslinova ulja
sol i papar
dobar stručak srijemuša
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Vatrostalnu posudu ili limeni kalup premažite maslacem pa obložite s dva sloja kora. U slučaju da koristite manje pojedinačne kalupe, kore narežite na komade prikladne veličine. Svježi sir posolite, dodajte jaja, kiselo vrhnje, narezani srijemuš, naribani parmezan i malo maslinova ulja. 3-4 kore natrgajte rukama na sitne komade i dodajte u smjesu. Zamiješajte dok ne dobijete gust nadjev. Njime napunite kalup i odozgo poklopite s još dva sloja kora. Premažite kiselim vrhnjem. Pecite dok ne bude rumeno i hrskavo, ovisno o veličini kalupa, 30-45 minuta. Servirajte toplo. Po želji, srijemušu možete dodati i drugog blanširanog samoniklog bilja, recimo koprive i maslačka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....