Trebat će vam:
2 veća patlidžana
400 ml pelata ili šalše
400 g mozzarelle
maslinovo ulje
sol i papar
šaka svježeg bosiljka
Priprema:
Patlidžan narežite na ploške, posolite i pustite da stoji 20-ak minuta kako bi otpustio vodu. Obrišite ga papirnatim ubrusom i poprskajte maslinovim uljem pa ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva na 20-ak minuta. Za to vrijeme u posudi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte protisnuti češnjak i na to dodajte pelate ili šalšu, dio svježeg bosiljka, sol i papar. Kad su patlidžani gotovi, posložite ploške na dno posude za pečenje, premažite umakom od rajčice i pospite mozzarellom. Na mozzarellu dodajte drugi red patlidžana, i postupak ponavljajte dok ne ostanete bez sastojaka. Pospite bosiljkom i na vrh stavite dovoljnu količinu mozzarelle. Vratite u pećnicu na 10-ak minuta na 200 stupnjeva, kako bi se sir rastopio. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....