BRZO, A UKUSNO

Pravo vrijeme je da napravite bogati složenac s patlidžanom i mozzarellom

 Deposit Photos/
Inspiriran parmigianom, ovaj složenac je nešto jednostavniji i idealna opcija za ručak za kraj ljeta

Trebat će vam:

2 veća patlidžana

400 ml pelata ili šalše

400 g mozzarelle

maslinovo ulje

sol i papar

šaka svježeg bosiljka

Priprema:

Patlidžan narežite na ploške, posolite i pustite da stoji 20-ak minuta kako bi otpustio vodu. Obrišite ga papirnatim ubrusom i poprskajte maslinovim uljem pa ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva na 20-ak minuta. Za to vrijeme u posudi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte protisnuti češnjak i na to dodajte pelate ili šalšu, dio svježeg bosiljka, sol i papar. Kad su patlidžani gotovi, posložite ploške na dno posude za pečenje, premažite umakom od rajčice i pospite mozzarellom. Na mozzarellu dodajte drugi red patlidžana, i postupak ponavljajte dok ne ostanete bez sastojaka. Pospite bosiljkom i na vrh stavite dovoljnu količinu mozzarelle. Vratite u pećnicu na 10-ak minuta na 200 stupnjeva, kako bi se sir rastopio. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 09:15