DO POSLJEDNJE MRVICE

PREFINI KOLAČIĆI: Zlatni keksi s brusnicama

 Berislava Picek / Hanza Media
Za klince nema veće radosti, nego uz vašu pomoć pripremati prefine kolačiće koje će kasnije popapati do posljednje mrvice - budite spremni za pečenje i dvostrukih količina!

Trebat će vam:

200 g kukuruznog brašna
60 g kokosova ili nerafiniranog smeđeg šećera
1 žumanjak
100 g maslaca
2 g praška za pecivo
150 g pomiješanih brusnica, lješnjaka i badema
70 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
pola žlice pšeničnog brašna TIP 850
malo soli

Zagreb 171116.
Ivana Bedenik iz Kliklop-a priprema zdravu hranu za djecu vrticke i predskolske dobi koju dostavljaju u ustanove. Pripremaju slana i slatka jela. Sve namirnice su s provjerenih opg-a, s zdravim namirnicama, biranim brasnom, smedjim secerom. U ovoj pripremi slastica pomogla joj je osmogodisnja Korina, koja je mijesila i oblikovala kolace.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Na podlozi za razvijanje tijesta pomiješajte kukuruzno brašno s praškom za pecivo, soli, žumanjkom, brusnicama, lješnjakom, bademima i uljem. Dodavajte vode prema potrebi i umijesite tijesto te oblikujte kuglu. Pustite da odstoji na hladnom mjestu 1 sat. Valjkom razvaljajte tijesto te izrezujte željene oblike. Stavite na pleh i papir za pečenje te pecite u zagrijanoj pećnici na 180˚C 10 do 15 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 12:03