SAMO 6 SASTOJAKA

Prejednostavni prutići s čokoladom i ribizlom koji se ne peku, ponesite ih na plažu ili piknik

 Biljana Blivajs/Cropix
Slavica Šagolj otkrila nam je recept za prejednostavne prutiće za koje će vam trebati samo 6 sastojka

Trebat će vam:

100 g čokolade s 85% kakaa
2 žlice maslaca od badema
2 žlice kokosova ulja
2 žlice javorova sirupa
500 g ribizla
150 g pistacija

Priprema:

Zagrijte suhu tavu te tostirajte pistacije na laganoj vatri 5 - 10 minuta. Keramički kalup obložite papirom za pečenje ili prozirnom folijom. Na pari otopite čokoladu. Kad se veći dio čokolade otopi, dodajte maslac od badema, kokosovo ulje i javorov sirup. Sve lagano promiješajte. Kada se stvori glatka čokoladna smjesa, maknite posudu s pare te umiješajte tostirane pistacije. Malo miješajte da se smjesa ohladi. Ohlađenoj smjesi dodajte ribizl koji ste dobro očistili, oprali i osušili kuhinjskim papirom. Smjesu ulijte u obložen kalup te ravnomjerno rasporedite po cijeloj posudi. Stavite u hladnjak da se dobro stegne prije posluživanja. Narežite na prutiće. Ostatak kolača cijelo vrijeme držite u hladnjaku.

image
Biljana Blivajs/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 04:30