Prepelice s konzerviranim limunom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 6

Sastojci

  • oko 12 prepelica (svaka je oko 200 g.)
  • svježe mljeveni sol i papar
  • malo sjemena korijandra i malo svježeg timijana
  • 1 dl maslinova ulja
  • 0,4 dl pilećeg temeljca
  • nekoliko kriški limuna za svaku prepelicu

Priprema

1. korak

Prepelice oprati i osušiti. Svakoj u šupljinu položiti krišku usoljenog limuna te ju konopcem povezati tako da se krilca priljube uz trup, a bataci prekriže tako da zatvaraju šupljinu s limunom.

2. korak

U tavi koja može u pećnicu, na maslinovu ulju prepelice zapeći sa svake strane samo da se meso zatvori, oko 5-10 min otprilike. Malo posoliti i popapriti te dodati svježe tučene sjemenke korijandra.

3. korak

Svakoj prepelici na prsa staviti po još krišku limuna i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, na najduže 20 minuta.

4. korak

Izvaditi iz pećnice, prepelice odložiti sa strane, a u tavi od pečenja zakuhati umak tako da na laganoj vatri zagrijemo pileći temeljac i vilicom pokupimo sve ono najslasnije od pečenja što ostane obično zalijepljeno za posudu. Procijediti i preliti preko prepelica.

Poslužiti s mlincima ili krumpirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 21:10