Pretepena juha

 Marko Miščević / Hanza Media

Trebat će vam:

20 dkg suhog mesa
0,03 kg heljdine kaše
manja glavica luka
mljevena crvena
paprika
lovor
sol i papar
0,50 l vode
0,05 l temeljca
prstohvat soli
glatko brašno
0,03 kg kiselog vrhnja
0,02 l mlijeka

Marko Miščević / Hanza Media

Priprema:

Suho meso narežemo na kockice, luk prerežemo na pola. U lonac stavimo suho meso, heljdinu kašu i luk na malo svinjske masti. Kad se mast zagrije, dodamo mljevenu crvenu papriku i brzo podlijemo vodom i temeljcem. Dodamo lovorov list i kuhamo oko 15 minuta. Napravimo pretepu kiselo vrhnje dodamo glatko brašno i podlijevamo mlijekom, pazimo da nam se ne naprave grudice. Kad je juha gotova, zgusnemo je pretepom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 22:15