500 g goveđeg srca
1 jušna žlica usitnjenog svježeg čilija
120 g usitnjenog češnjaka
1 čajna žlica kumina
prstohvat slatke crvene paprike
100 - 150 ml octa od crnog vina
sol
papar
Srce očistite od masnoća i žilica, narežite na kockice veličine 1 x 1 cm te posolite i popaprite. Dodajte češnjak, čili, kumin i papriku te dobro pomiješajte i sve prebacite u staklenu ili keramičku posudu (nikako ne smije biti plastična). Sve podlijte vinskim octom dok ne prekrije meso. Ostavite da se marinira najmanje jedan dan, ali što dulje stoji, bit će mekše i podatnije (2 - 3 dana). Meso izvadite i nabodite na štapiće. Gril tavu dobro zagrijte i stavite peći srca, stalno ih premazujući marinadom. Pazite da meso ne prepečete jer će biti tvrdo. Poslužite kao toplo predjelo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....