PUNJENJE:
300 g višanja
50 g gustina
50 g šećera
1 vanilin šećer
TIJESTO:
500 g brašna
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
150 g šećera u prahu
2 vanilin šećera
250 g maslaca
2 jaja
50 ml mlijeka
Za tijesto, izmiješajte brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo. Dodajte maslac izrezan na kockice, šećer i vanilin šećer te izmrvite sve rukama. Dodajte jaje i mlijeko pa zamijesite glatko tijesto. Tijesto umotajte u prozirnu foliju i ostavite pola sata u hladnjaku. Za nadjev, višnje stavite na laganu vatru sa šećerom i vanili šećerom. Kad počnu puštati tekućinu, dodajte gustin dok se smjesa ne počne zgušnjavati. Ostavite sa strane da se ohladi. Tijesto izvadite iz hladnjaka i dvije trećine istog razvaljajte. Kalup za torte promjera 28 cm obložite papirom za pečenje. Tijesto utisnite tako da dobijete povišene rubove sa strana. Izlijte nadjev od višanja. Preostalu trećinu tijesta izmrvite ili naribajte preko nadjeva. Pecite otprilike 40 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....